Limburgse Veteranendag Roermond

Limburgse Veteranendag 2017 te Roermond.

Voor de 13de keer vond op 17 juni de Limburgse Veteranendag (LVD) plaats in Roermond. Vanaf het centraal station reden ’s morgens pendelbusjes naar het unieke Herdenkingspark, waar het Nationaal Indië-monument staat. Hier werd de LVD gestart.

Om 10:30 uur was er koffie voor de arriverende genodigden, veteranen en functionarissen. Na het aantreden van de banier- en vlaggendragers begaf zich omstreeks 10:50 uur de groep genodigden, waaronder de commissaris van de Koningin, burgemeesters van Roermond en Maastricht, de Inspecteur der veteranen, Luitenant Generaal van Griensven en ons erelid Luitenant-Kolonel buiten dienst dhr. E. Jacobsz, zich naar het monument. Aanwezig was ook de jonge veteraan Korporaal 1e klasse, dhr. Jeffrey Kloek, hij is onderscheiden met de dapperheidsmedaille Kruis van Verdienste.

Vervolgens waren er een aantal toespraken: door Luitenant-Kolonel buiten dienst dhr. E. Jacobsz, de commissaris van de Koning, gouverneur dhr. Bovens en de burgemeester van Roermond, mevr. Donders. Onderdeel van de herdenking was de uitreiking van het Draaginsigne Nobelprijs aan 11 Libanon veteranen. De uitreiking werd gedaan door de gouverneur en burgemeesters van Roermond en Maastricht. Tevens werden er kransen gelegd en bloemen door basisschoolleerlingen. Dit alles werd muzikaal omlijst door het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Na de viering in het park werden we middels bussen vervoerd naar de brandweerkazerne in Roermond. Hier werd de parade opgesteld zodat we om 13:00 uur konden beginnen aan de parade met defilé door de binnenstad. De parade werd begeleid door het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee en het Jachthoornkorps St. Urbanus Maasniel.
Na de parade was er een gezellig samen zijn in de Prinsenhof en ’t Paradies. Hier konden de aanwezige veteranen en genodigden genieten van een drankje, een stukje vlaai en natuurlijk een blauwe hap.

De banierdragers van het samenwerkingsverband (aangevuld met banieren van de andere afdelingen) van de Bond van Wapenbroeders zullen ook 24 juni aanwezig zijn in Den Haag bij de Nationale Veteranendag, om als vertegenwoordiging van de Bond van Wapenbroeders met het defilé mee te lopen.

Van deze dag zijn door diverse mensen foto’s gemaakt. Op onze fotopagina staat een link naar de foto’s die onder andere Dhr. P. Ermers zijn gemaakt.

Wilt u ook lid worden van Identiteitsgroep Vredesmachten?

Copyrights 2016 Identiteitsgroep Vredesmachten
Scroll naar boven