Korps Militaire Administratie krijgt vaandel

Koningin Beatrix heeft vandaag een vaandel uitgereikt aan het Korps Militaire Administratie. Dat gebeurde tijdens een ceremonie op het Binnenhof in Den Haag. De militaire administratie is de laatste eenheid binnen de landmacht die het koninklijk vaandel krijgt.

De militaire administratie verzorgt alle geldzaken binnen de landmacht. Ook regelt ze de administratie van personeel en materieel. In haar toespraak memoreerde koningin Beatrix de lange weg die het korps aflegde: van kroontjespen naar technologische hulpmiddelen. Het korps is niet meer weg te denken uit de militaire wereld, zo gaf de vorstin aan.

Symbool

Korpscommandant luitenant-kolonel Mark Koch nam het vaandel in ontvangst. “Het symboliseert voor mij enerzijds de verbondenheid van korps en Koninklijk Huis en aan de andere kant de saamhorigheid binnen ons korps , het esprit de corps. Ik ben erg gelukkig dat we na zoveel jaren toch nog een vaandel hebben gekregen”, aldus Koch. Het rijk versierde doek wordt gebruikt bij ceremonies zoals beëdigingen, commandowisselingen en herdenkingsbijeenkomsten.

Minister Hans Hillen en Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm woonden de plechtigheid bij.

(bron:www.defensie.nl)

Wilt u ook lid worden van Identiteitsgroep Vredesmachten?

Copyrights 2016 Identiteitsgroep Vredesmachten
Scroll naar boven