Bevrijdingsdag en deelname aan het defilé

Bevrijdingsdag en deelname aan het defilé van de Identiteitsgroep Vredesmachten.

Aanstaande zaterdag, 5 mei is het weer zover, Bevrijdingsdag!

Net als andere jaren neemt ook de Identiteitsgroep Vredesmachten weer deel aan het bevrijding defilé in Wageningen.

Voor de leden die zich hebben aangemeld hebben wij hieronder nog even de informatie samengevat:

 

Datum:  

05 mei 2018

Locatie:

Belmonte Arboretum aan de Generaal Foulkesweg

(Generaal Foulkesweg 94-A, 6703 DS Wageningen)

Tijd:

Het aanmelden is mogelijk vanaf 10:00 uur. U ontvangt dan de informatie m.b.t. opstellen voor het defilé, toiletbandje, instapkaart, ed.

Tenue:

  • Actief dienende militairen                        :      DT met model opgemaakte onderscheidingen, lage schoenen, geen handschoenen.
  • Overigen                                                    :      Zoals actief dienende militairen of donkere blazer (liefst zwart of donkerblauw) met model opgemaakte onderscheidingen, middengrijze broek, wit overhemd, donkere das (liefst zwart), donkere sokken (liefst zwart) en zwarte lage schoenen (liefst met gladde neus).
  • Leden Bond van Wapenbroeders             :      Bij voorkeur bondstenue met model opgemaakte onderscheidingen of één van de bovengenoemde tenues.

Vervoer:

Als u zich heeft aangemeld heeft u inmiddels een schrijven ontvangen met daarbij de parkeerkaart ( als u dit heeft aangegeven op het aanmeldformulier). Komt u met het openbaar vervoer dan is er vervoer geregeld vanaf het station:

Openbaar Vervoer (NS)

Deelnemende veteranen, die gebruik maken van het openbaar vervoer per trein, arriveren op het station Ede-Wageningen in Ede. De gebruikelijke NS-dienstregeling is van kracht. Een NS vrij vervoerbewijs (dagkaart) dient door de individuele veteraan zelf aangevraagd te worden bij het Veteraneninstituut.

Pendeldienst organisatie

Deelnemende veteranen die met het openbaar vervoer arriveren op station Ede-Wageningen kunnen gebruik maken van een speciale pendeldienst van de organisatie. Vanaf station Ede-Wageningen rijdt vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 13.00 uur een pendeldienst naar het Foulkes Festival. Op vertoon van uw veteranenpas is deze dienst, voor u en uw begeleider, gratis beschikbaar. Na afloop van het Bevrijdingsdefilé kunt u met deze pendeldienst van het Foulkes Festival terug naar station Ede-Wageningen. Deze pendeldienst rijdt tot 19:30 uur. Daarna kunt u gebruik maken van openbaar vervoer. De opstapplaats van deze pendeldienst bevindt zich aan de zuidzijde van station Ede-Wageningen (dus niet aan de zijde van de ov-bussen).

Openbaar Vervoer (Syntus)

Deelnemende veteranen die ruim vóór 09.00 uur of na 13.00 uur arriveren op het station Ede-Wageningen en daarom nog niet, of niet meer, gebruik kunnen maken van de ingestelde pendeldienst (09.00-13.00 uur), kunnen met de Valleilijn (lijn 84 en 88) van Syntus naar Wageningen reizen. De bushalte van de Valleilijn bevindt zich aan de noordzijde van station Ede-Wageningen. De laatste halte van de Valleilijn is busstation Wageningen. Met lijn 56 of 352 (Breng), beide richting Arnhem, is het mogelijk dichter bij het Foulkes Festival te komen. U kunt uitstappen bij de halte Diedenweg of de halte Wageningse Berg. Beide haltes zijn op ca. 10 tot 15 minuten loopafstand van het Foulkes Festival.

Meer informatie zoals de route ed kunt u vinden op de onderstaande pagina:

 https://wageningen45.nl/herdenken/bevrijdingsdefile/

 

 Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Vfonds  

, , , , , ,

Wilt u ook lid worden van Identiteitsgroep Vredesmachten?

Copyrights 2016 Identiteitsgroep Vredesmachten
Scroll naar boven