Nederlandse Veteranendag 2018

Op 30 juni werd er op het Malieveld in Den Haag de 14de Nederlandse Veteranendag gehouden.

Veel van de veteranen en belangstellenden kwamen met de trein naar Den Haag. Veteranen die vanuit Utrecht kwamen mochten, met toestemming van de conducteurs, 1ste klas reizen! Aangekomen op station Den Haag centraal werd iedereen ontvangen door mensen van de organisatie. Zij voorzagen iedereen van een witte anjer en een informatiefolder. Vervolgens kon iedereen via de aangegeven looproute naar het Malieveld. Voor de mensen die slecht ter been waren, waren er pendelbusjes aanwezig.

Malieveld

Op het Malieveld waren grote tenten aanwezig waar eenieder zich kon aanmelden bij zijn of haar Stichting of Vereniging voor de maaltijdbonnen, consumptiebonnen, tribunekaart of instapkaart (voor het meerijden op een van de deelnemende voertuigen aan het defilé). Er was gratis koffie en thee voor iedereen.

Aan het begin van het Malieveld stonden een diverse stands van verenigingen, stichtingen en bedrijven die de veteraan een warm hart toedragen.

Hier stond ook de stand van de Bond van Wapenbroeders welke werd bemand door Edwin Dokter en Saskia Vlietstra.

Dit jaar was er een speciale plek voor de nieuwe identiteitsgroep van de Bond van Wapenbroeders: Identiteitsgroep  Molukken bij de Krijgsmacht MLK. Er was veel belangstelling voor deze groep en het PR materiaal ging goed over de tafels.

Op het Malieveld werd middels grote schermen, verslag gedaan van het Ridderzaal programma waar ook veteranen  werden verblijd met verdiende medailles.

Defilé

Omstreeks 12.45 uur begaf de groep Wapenbroeders zich naar de opstelplaats voor het defilé. Aan het defilé werd deelgenomen met het Bondsbanier en een aantal detachementen:

  • banierdragers
  • Wapenbroeders
  • Identiteitsgroep Vredesmachten
  • Identiteitsgroep Steenrode Baretten
  • Identiteitsgroep Molukken bij de Krijgsmacht MLK.

Het was weer fantastisch, speciaal voor MLK, om de koning te zien en hem te groeten.

        

De sfeer was goed en ondanks de hitte konden alle rond de 4000 veteranen genieten van het applaus en de waardering getoond door het publiek dat langs de 5km lange route stond. Rond 14.30 uur was het defilé gepasseerd en kon een ieder zich vermaken op  het Malieveld met “de blauwe hap””, een koud biertje frisje of wijntje.

Tijdens de nationale Indië herdenking in Roermond, op 01 september, zal de groep banierdragers van de Bond van Wapenbroeders ook aanwezig.

 

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Vfonds  
, , , , , , ,

Wilt u ook lid worden van Identiteitsgroep Vredesmachten?

Copyrights 2016 Identiteitsgroep Vredesmachten
Scroll naar boven